CZ
EN
DE
Vyhledání:
Aktuálně
DERNIÉRA ZDRAVÉHO NEMOCNÉHO V ROŠKOTOVĚ DIVADLE
14.12.2012

Slavnostní derniérou byla zakončena hra ZDRAVÝ NEMOCNÝ v podání Divadelního souboru VICENA Ústí nad Orlicí. Derniéra se uskutečnila v pátek 14. prosince v Roškotově divadle. DS Vicena začal hrát Moliérova ZDRAVÉHO NEMOCNÉHO v listopadu 2009 a od té doby do dnes jej 27 herců zahrálo celkem 50 krát.  Jedná se o komedii o třech dějstvích s tancem a zpěvem. V hlavní roli hypochondra Argana se představil Jan Štěpánský, který je zároveň režisérem hry. Hra , které je druhou nejúspěšnější hrou Viceny, měla vždy u diváků velký úspěch. Divadelní soubor Vicena ve své více než stoleté historii sehrál přes 1100 představení ve více než 500 premiérách.

 

Hra o hypochondrovi Arganovi, který chce výhodně provdat svoji starší dceru Andělu za syna jednoho ze svých lékařů.Ale ona ho nechce – miluje Kleanta, docházejícího do domu v převleku jejího učitele recitace. Situaci pomáhá řešit služka Antoinetta, která se převlékne za lékaře a zpochybňuje kvality léčby Arganových lékařů.

Ve hře je řada humorných prvků, avšak Zdravý nemocný je především nastavením zrcadla lidskému sobectví, chamtivosti a hlouposti, projevující se nejen v době Moliérově, ale i v současnosti.


Krizové řízení
Informační centrum

Informační centrum

Chcete být informováni o dění ve Vašem městě na svůj email?
Registrujte svoji emailovou adresu a my Vám budeme novinky zasílat.
Kalendář akcí
Obecné informace

Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří

Mapa

Město Ústí nad Orlicí
kraj: Pardubický
okres: Ústí nad Orlicí
katastr. výměra: 36,36 km2
počet obyvatel:
14 395 (31. 12. 2015)
starosta: Petr Hájek

Web kamera