CZ
EN
DE
Vyhledání:
Aktuálně
BURZA FILANTROPIE POPÁTÉ V ÚSTÍ
07.09.2016

Burza filantropie zavítala 7. září popáté do Ústí nad Orlicí. Své veřejně prospěšné projekty zde prezentovalo 6 neziskových organizací. V rámci burzy svými finančními a materiálními dary podpoří start nových projektů 11 donátorů z řad firem i veřejné správy. Burzu filantropie pořádá Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou. 

 

Do finále letošní burzy postoupilo 6 projektů neziskových organizací z celkového počtu 22 přihlášených. O přízeň donátorů se ucházela CEMA Žamberk, která si tento rok připravila projekt pro své klienty z Domu na půl cesty. Dalším žadatelem o příspěvek byl spolek Muzeum starých strojů a technologií také ze Žamberka s plánem opravit výtah a tím zpřístupnit své expozice a kulturní akce i pro osoby s pohybovým omezením nebo maminky s kočárky. Poprvé se Burzy filantropie účastnilo Sdružení Neratov, a to s projektem „Nesoudíme, pomáháme“. Jeho podstatou je vybavení chráněné dílny, v níž najde práci 12 handicapovaných lidí. 

 

Burzy účastnil také Lesní klub Letohrad, ten chce pro děti a rodiny pořádat muzikoterapeutické kurzy, na burze proto žádal o prostředky na nákup hudebních nástrojů. Dalším žadatelem bylo Rodinné integrační centrum z Lanškrouna. Zde chce vybavit svou hernu novými pomůckami, které pomohou rozvoji dovedností handicapovaných dětí, zejména s autismem. Šestý finálový projekt byl od Oblastní charity Ústí nad Orlicí, která potřebuje zateplit půdní prostory své budovy, jenž vytváří zázemí službám domácí hospicové péče, občanské poradny, půjčovny kompenzačních pomůcek a sociální sprchy pro osoby bez přístřeší. 

 

Za město Ústí nad Orlicí se burzy zúčastnil místostarosta Jiří Preclík. V rámci finále burzy město Ústí nad Orlicí podpoří projekty Oblastní charity Ústí nad Orlicí a Rodinného integračního centra Lanškroun. Z předkola dnešní burzy podpoří město ještě dalších 7 organizací. Celková poskytnutá částka z rozpočtu města dosáhla 46 tisíc korun.

 

Celkem donátoři na středeční Burze filantropie poskytli 514 tisíc korun.


Krizové řízení
Informační centrum

Informační centrum

Chcete být informováni o dění ve Vašem městě na svůj email?
Registrujte svoji emailovou adresu a my Vám budeme novinky zasílat.
Kalendář akcí
Obecné informace

Pátek 19. 4. 2024
Svátek má Rostislav

Mapa

Město Ústí nad Orlicí
kraj: Pardubický
okres: Ústí nad Orlicí
katastr. výměra: 36,36 km2
počet obyvatel:
14 395 (31. 12. 2015)
starosta: Petr Hájek

Web kamera