CZ
EN
DE
Vyhledání:
Aktuálně
USKUTEČNILO SE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA
19.09.2016

V pondělí 19. září se v Kulturním domě uskutečnilo 13. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí. Program zasedání zahájilo schvalování zadání změny č. 3 regulačního plánu obytné plochy "U Letiště" v Ústí nad Orlicí a schválení zadání změny č. 11 územního plánu města Ústí nad Orlicí.

 

Na začátek jednání se dostavila široká veřejnost z řad majitelů pozemků a nemovitostí z části Oldřichovice, jelikož se domnívali, že bude projednáván a schvalován nový Územní plán města, který bude rámcově vymezovat území města včetně možné trasy budoucího obchvatu města. Trasa obchvatu města Ústí nad Orlicí je jak v minulých, tak také v současném platném Územním plánu a do budoucna zamýšlena od obce Libchavy přes část Oldřichovice směrem za letiště. Realizace stavby obchvatu však může reálně trvat mnoho a mnoho let.

 

Veřejné projednávání nového Územního plánu však proběhne koncem tohoto roku případně začátkem roku 2017 a veřejnost o termínu veřejného jednání bude včas informována, aby se je mohla zúčastnit.

 

Na programu jednání byly dále majetkoprávní úkony a finanční záležitosti. Zastupitelé také vzali na vědomí investiční záměr a předběžnou studii proveditelnosti akce "DDM DUHA a Centrum rozvoje PERLA Ústí nad Orlicí" připravované v rámci revitalizace území PERLA v centru města. Město bude usilovat o dotaci z výzvy IROP na Infrastrukturu pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělání.

 

Podrobné informace týkající se aktivit kolem revitalizace území PERLA naleznete na našem webu v sekci PERLA - http://www.ustinadorlici.cz/mesto/?o=dokument-465.

 

Mezi dalšími body jednání byly informace o budování protipovodňových opatření na Tiché Orlici za účelem ochrany Ústí nad Orlicí a část Kerhartice před velkou vodou rozsahu stejného jako při povodních v roce 1997. V nejbližším kroku bude třeba zajistit smlouvy budoucí kupní na pozemky na kterých budou protipovodňová opatření realizována.

 

Jedním z posledních bodů jednání byla informace o rozšíření a změnách městského parkovacího systému v Ústí nad Orlicí jak již bylo prezentováno na setkání s veřejností 18. května 2016.

 

Jednání 13. Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí ukončil starosta Petr Hájek po necelých dvou hodinách. Příští zasedání je předběžně plánováno na pondělí 14. listopadu.


Krizové řízení
Informační centrum

Informační centrum

Chcete být informováni o dění ve Vašem městě na svůj email?
Registrujte svoji emailovou adresu a my Vám budeme novinky zasílat.
Kalendář akcí
Obecné informace

Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek

Mapa

Město Ústí nad Orlicí
kraj: Pardubický
okres: Ústí nad Orlicí
katastr. výměra: 36,36 km2
počet obyvatel:
14 395 (31. 12. 2015)
starosta: Petr Hájek

Web kamera